Polecamy:

Końcówki z filtrem (11.08.2021)

Końcówki ReFill (S. O. M.) (10.08.2021)

Folia do płytek (09.08.2021)

Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o agarozie, ale baliście się zapytać! (17.08.2021)

Probówki wirówkowe 15 ml i 50 ml (11.08.2021)

Agaroza Klasyczna - nasza rekomendacja (01.08.2021)

Agaroza Klasyczna - zapowiedź promocji (09.08.2021)

Odczynniki za 150 000 zł (09.08.2021)

Agaroza Klasyczna - szczegóły (10.08.2021)

Agaroza Klasyczna - szczegóły

AK

 

Nasz flagowy produkt – najpopularniejsza nasza agaroza - Agaroza Klasyczna typ LE (Low Electroendosmosis, Low EEO) dostępna jest nieprzerwanie w każdej ilości.

Rekomendowane przez nas zastosowanie tego typu Agarozy Klasycznej to:

  • Analityczna i preparatywna elektroforeza kwasów nukleinowych.
  • Bloting.
  • Elektroforeza białek w tym immunodyfuzja radialna.

 

Parametr Wartość graniczna
Wilgotność ≤ 10%
Zawartość popiołu ≤ 0,4%
Elektroendoosmoza (EEO) 0,05-0,13
Zawartość siarczanów ≤ 0,1%
Przejrzystość 1,5 % żelu (NTU) ≤ 3
Wytrzymałość żelu 1% (g/cm2) ≥ 1200
Wytrzymałość żelu 1,5% (g/cm2) ≥ 2500
Temperatura żelowania 1,5% (°C) 36 ± 1,5
Temperatura topnienia 1,5% (°C) 88 ± 1,5
Aktywność DNazy/ RNazy Niewykrywalna
Tło żelu Bardzo niskie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Drabinka

 

Cechy Agarozy Klasycznej wspólne dla wszystkich jej typów.

  • Duża odporność mechaniczna, zapewniająca łatwiejszą pracę z żelami.
  • Możliwość zmiany wielkości porów w zależności od wielkości cząstek poprzez modyfikację stężenia żelu.
  • Łatwe przygotowanie żelu w buforach wodnych poprzez podgrzewanie w kuchence mikrofalowej.
  • Większa stabilność termiczna dzięki wysokiej histerezie (różnica między temperaturą żelowania i topnienia).
  • Doskonała przezroczystość żelu i bardzo dobra widoczność rozdzielonych fragmentów kwasów nukleinowych.
  • Wyjątkowo niska absorpcja barwników.
  • Brak toksyczności (pamiętajmy, że poliakrylamid jest neurotoksyczny).

 

Inne typy Agarozy Klasycznej, które nie występują w naszej stałej ofercie. Na ich dostawę należy poczekać odrobinę dłużej:

  • Agaroza Klasyczna typ ME (Medium Electroendosmosis) charakteryzująca się pośrednią wartością elektroendoosmozy. Stosowana w elektroforezie białek surowicy, immunoelektroforezie i elektroforezie kwasów nukleinowych. EEO = 0,16-0,19
  • Agaroza Klasyczna typ HE (High Electroendosmosis) charakteryzująca się wysoką wartością elektroendoosmozy. Stosowana w elektroforezie białek surowicy, immunoelektroforezie i kontrimmunoelektroforezie. EEO = 0,23-0,26
  • Agaroza Klasyczna typ SHE (Super High Electroendosmosis) charakteryzująca się bardzo wysoką wartością elektroendoosmozy. Stosowana w przypadka aplikacji, w których dokładna wartość elektroendoosmozy jest kluczowym parametrem. W tych przypadkach miesza się dwa typy agarozy – o niskiej i wysokiej wartości EEO w proporcjach pozwalających na uzyskanie wartości pożądanej. EEO ≥ 0.3
  • Agaroza Klasyczna typ QS (Quick Soluble). Agaroza tożsama z typem LE, jednak wielkości ziaren są tak przygotowane, aby agaroza szybciej się rozpuszczała/topiła w buforze podczas przygotowywania żelu.

 

Każda produkowana przez nas agaroza posiada w chwili dostawy co najmniej dwuletni okres przydatności do użycia. Do każdej dostawy dołączamy Certyfikat Analizy dotyczący tej konkretnej partii produktu, kartę charakterystyki substancji (MSDS) oraz instrukcję przygotowania żelu agarozowego. Pudelka, w które pakowane są nasze agarozy zaprojektowane zostały z myślą o wygodzie użytkowania i wykorzystania agarozy do ostatniego grama. Etykiety są łatwe do usunięcia dzięki czemu wygodne opakowanie może być ponownie użyte w laboratorium lub poza nim.

 

Zapraszamy do zakupów i zaglądania do zakładki promocje, w których często pojawiają się specjalne oferty dotyczące naszego najpopularniejszego produktu – Agarozy Klasycznej typ LE.

Nasi klienci: